Update Joey Snijders

JoeyNa het laatste bericht, dat het voetbaltoernooi bij VV Hoogland niet plaats kon vinden door de Corona, weer een korte update hoe het nu met Joey gaat en welke ontwikkelingen er spelen. Net zoals iedereen was het ook voor Joey een moeilijke tijd. Geen fysio, niet kunnen sporten en zwemmen, geen visite en geen uitjes. Dat komt bij een ieder hard aan maar bij Joey nog harder. Soms begreep hij het wel en de andere keer totaal niet.

In die periode kreeg ook hij veel pijntjes en omdat we nergens terecht konden, ivm het Corona was dat erg frustrerend. Gelukkig krijgt hij sinds 4 weken weer therapie. Via het Meander ziekenhuis zijn we terecht gekomen bij Fyzie Zielhorst waar er 2 therapeuten zijn behandelingen voortzetten. Dit gebeurt op dit moment 2x per week tot volle tevredenheid.

Joey zet zich weer volop in en heeft het prima naar zijn zin. Je merkt wel dat hij stilgestaan heeft en hard moet werken. Ook gaat hij weer een halve dag naar zijn “werk” bij Reinaerde en heeft hij een aantal uur geholpen op het werk bij 2 vrienden, Ronald en Freddy.

Op medisch gebied heeft Joey de laatste maand diverse onderzoeken achter de rug in het Meander en het UMC om achter de reden van zijn pijntjes, maar vooral zijn hoofdpijn, te komen. De grootste oorzaak van de hoofdpijn zijn de schroeven en het plaatje in zijn voorhoofd. De chirurg in het UMC vind het risico te groot om ze te verwijderen en na zijn uitleg besloten we, in overleg met Joey, het niet te doen.
Door onder andere medicatie voor te schrijven gaan we nu proberen om het te onderdrukken. Verder gaat zijn herstel erg traag, het zal erg moeilijk worden om nog veel winst te gaan behalen mbt zijn vorderingen. Dat betekent dat we nu moeten gaan kijken naar de toekomst van Joey of hij zich wel degelijk alleen kan gaan redden, wat zoals het er nu voor staat, erg moeilijk zal gaan worden.

Om weer naar Amerika te gaan wordt erg moeilijk, omdat we geen alternatief kunnen vinden om de behandelingen daarna te consolideren in Nederland en dan is uiteindelijk alles voor niets geweest wat zonde is mbt de algehele kosten.

Dat betekent niet dat we het opgeven maar een andere strategie moeten gaan bedenken van hoe nu verder!! Joey zelf heeft nog steeds zijn hoop dat het beter kan worden maar beseft wel steeds meer dat hij veel dingen niet meer zal kunnen.
Zijn grootste wensen, zoals een relatie, zelfstandig er op uitgaan, meer sporten, enz enz. worden steeds moeilijker en dat zit hem erg dwars. We proberen op allerlei manieren door te gaan om hem dat te geven wat nodig is. Daarom zijn we bezig om het wat draaglijker te maken door wat zaken aan te passen. Zijn auto wordt ingeruild voor een andere met meer aanpassingen en gebruiksvriendelijker en er is een parkeerplaats voor de deur aangevraagd, die al is gerealiseerd en we kijken wat hij in de toekomst nog meer nodig zou hebben om wat makkelijker te kunnen functioneren.

Wij hopen u hiermee weer wat meer inzicht te hebben kunnen geven mbt de situatie van Joey.

Met vriendelijke groeten,
Stichting KeepOnFighting NAH
Rob, Sylvia, Dave en Joey Snijders.