Voor vandaag stond het 1e lustrum benefiettoernooi van Stichting Keep On Fighting N.A.H. op het programma. Evenals de vorige editie werd dit toernooi weer afgewerkt bij vv Hooglanderveen. We konden dit keer echter geen gebruik maken van de kantine faciliteiten vanwege een grootscheepse renovatie en verduurzaming hiervan. Dit werd echter fantastisch opgelost door mobiele horeca faciliteiten van Golden Crown Events (waarover later meer). Het weer zat wat dat betreft ook niet tegen want het was een zon overgoten en warme dag.

359763507_626366722921192_5893647888620078850_n

Nog even kort de reden waarom dit toernooi wordt georganiseerd. In 2015 werd Joey Snijders getroffen door een hersenbloeding en sindsdien leeft hij meer en meer met beperkingen. Tijdens de revalidatieperiode is het initiatief ontstaan om een stichting op te richten om geld in te zamelen voor een stabiele toekomst voor Joey en anderzijds om geld in te zamelen als aanvulling op de zorg voor hem. Daarnaast is het ook breder aandacht vragen voor, en hulp bieden aan, deze groep mensen die nog een groot deel van hun leven voor zich hebben. De stichting richt zich vooral op jongeren in de leeftijdscategorie van 25 – 35 jaar.
Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een dergelijk toernooi waarbij Rob Snijders voor het eerst dit jaar de touwtjes uit handen heeft gegeven aan leden van de stichting en vrijwilligers. Zij zetten allemaal in om er een geslaagde dag van te maken en gezien de reacties is dat goed gelukt. Al ver voor het toernooi begint zijn deze mensen druk bezig met de organisatie en voorbereidingen. En op de dag zelf om alles klaar te zetten om rond de klok van 10.00uur af te kunnen trappen voor de eerste wedstrijden.
Joey zelf is ook aanwezig, opgehaald en gebracht in een fantastische witte Ferrari, waarna vader Rob het toernooi opent en iedereen welkom heet. Hij geeft aan dat de totstandkoming van dit toernooi niet zonder sponsors kan waarvoor dank en uiteraard ook een woord van dank aan vv Hooglanderveen voor het ter beschikbaar stellen van de accommodatie. Dan om even na 10.00uur blaast Joey op de toeter en kunnen de eerste wedstrijden beginnen. Het is verder ook een dag van een weerzien van vele bekenden en voormalig voetbalvrienden van Joey die hem hiermee een hart onder de riem willen steken

359727261_626366702921194_8167202899240996452_n

Er wordt gestreden in 3 poules van ieder 5 teams. In twee poules wordt op recreatief niveau gespeeld en in één poule prestatief. Van deze dag worden ook foto’s/filmpjes gemaakt zodat later alles nog eens bekeken en herbeleefd kan worden.
In de openingswedstrijd wordt de direct de één van de hoogste uitslagen van de dag genoteerd als GVVV 6 met 7 – 0 wint van Lijf & Visie. De wedstrijdtijd is bepaald op 20 minuten voor de recreatieve poules en op 25 minuten voor de prestatieve poule. Echter na de 1e ronde wordt, vanwege de hitte, de speeltijd verkort naar 15 minuten respectievelijk 20 minuten zodat iedereen het vol kan blijven houden. Ondertussen wordt er op de velden volop gescoord en begint er al een tekening in de stand te komen.
Rond 12.00uur wordt er een pauze gehouden waarin de teams een smaakvolle lunch krijgen aangeboden van de organisatie.
Net de pauze spreek ik Elize Bonsel uit Spakenburg. Ze is 7 jaar (wordt eind deze maand 8 jaar) en is hier samen met haar ouders (haar vader speelt in het team Vogels voor Joey). Zij heeft namelijk iets bijzonders gedaan voor deze dag. In de auto lagen nog een aantal sleutelhangers met het Keep On Fighting logo en zij kreeg het idee om deze te verkopen en de opbrengst aan het goede doel te schenken. Het idee hiervoor werd eigenlijk ingegeven doordat ze op een rommelmarkt was op het werk van haar moeder. Een lovenswaardig initiatief natuurlijk. Bij Rob Snijders werd nog een aantal exemplaren opgehaald zodat het totaal op circa 30 stuks uitkwam. Mensen mochten zelf de prijs bepalen en dat ging goed want de totale opbrengst kwam uit op maar liefst € 82,05. Een prachtige prestatie van Elize die zelf niet voetbalt. En dit is niet het enige wat Elize doet want ze zet zich ook in voor het milieu door het opruimen van zwerfafval zoals onder meer lege flesjes, blikjes en andere rommel die mensen laten slingeren. Elize is hiermee een prachtig voorbeeld voor ons allen en zouden er meer mensen zijn zoals zij dan zou de wereld er een stuk schoner en beter uitzien.
Aansluitend kom ik in gesprek met Freddie die samen met zijn broer eigenaar is van Golden Crown Events. Een organisatie die onder meer betrokken is bij alle trainingskampen van het Nederlands Elftal als deze in Nederland zijn. Zij verzorgen dan de catering etc.
Ze hebben een goede band met de familie Snijders. De relatie is ontstaan doordat Freddie destijds samen met Joey bij IJsselmeervogels speelde en Rob altijd toeschouwer was van het elftal waarin zij speelden. In de tijd dat Joey zijn hersenbloeding kreeg had Freddie een zwaar ongeluk met de auto toen hij samen met zijn broer met hoge snelheid tegen een lege touringcar reed. Gelukkig zijn beide broers er weer goed uitgekomen. Jaren later ontmoeten ze weer de familie Snijders en sindsdien hebben ze een warme band met elkaar. Regelmatig gaan ze met Joey uit eten en zijn er andere contactmomenten. Ze vinden het een voorrecht om de hele horeca van vandaag voor hun rekening te nemen. Ook dit verdiend natuurlijk een compliment en fijn dat dit soort zaken ook vandaag de dag nog gebeurd.

Het programma wordt nogmaals aangepast vanwege het warme weer in combinatie met het spelen op kunst gras. Zo gaan we direct na de laatste poulewedstrijden over naar de finalerondes. De finale van de recreatieve poules gaat tussen GVVV 6 en Athletes in Action waarin laatstgenoemde met 1 – 3 aan het langste eind trekt en de winnaar is van deze editie. De strijd om de 3e plaats gaat tussen De Zandmannetjes en Dreamteam Boog 11. Deze wedstrijd eindigt en een 1 – 0 overwinning voor De Zandmannetjes.
In de prestatieve poule gaat de finale tussen FC Dwaas en Skills United. Deze finale eindigt in een afgetekende 0 – 5 overwinning voor Skills United waarmee zij de winnaar zijn van de prestatieve poule. De strijd om de 3e plaats wordt in het voordeel van SV Zeist beslecht zijn verslaan Sterrenstof met 4 – 2.

Ondertussen is ook Deejay Eric aangekomen. Hij verhoogt de sfeer en de gezelligheid nog verder met verschillende muziekstijlen en Nederlandstalige meezingers. Rond 14.30uur wordt de prijsuitreiking door Rob en Joey gedaan. Er zijn weer fraaie prijzen ter beschikking gesteld voor de top 3 in beide poules en ook de jaarlijkse aanmoedigingsprijs mag natuurlijk niet ontbreken. Deze gaat dit jaar naar rijschool Bernadette. Eigenlijk hadden 2 teams de prijs verdiend geeft Rob aan en dat wordt keurig opgelost door een rondje gratis drinken voor dat team op kosten van Joey.
Aansluitend beginnen we aan één van de hoogtepunten van deze dag te weten de veiling. Ook dit jaar is Tijmen Stuut weer de veilingmeester en is het wederom gelukt om een aantal echte collectors items in de verkoop te krijgen. Zo is er een 2023 gesigneerd, en ingelijst, shirt van het Nederlands Elftal. Daarnaast is er onder meer een sjaal van Donny van der Beek van Manchester United, shirts van PEC Zwolle, NEC en Sparta en last but not least 30 rijlessen + toets en examen rijden. Waarde hiervan circa € 2.250. De totale opbrengst van de veiling is uitgekomen op € 3.035,00.
Na afloop hiervan is er, onder de muziektonen van Deejay Eric C, nog volop gelegenheid voor een drankje, praatje en elkaar ontmoeten.
Zo komt er een einde aan een dag die niet mogelijk was geweest zonder alle deelnemende teams, de vele vrijwilligers of het nu de organisatie betreft, de speaker, het bijhouden van de uitslagen, de scheidsrechters, de mensen die de lunch hebben gedaan etc. En uiteraard de vele sponsors en vv Hooglanderveen. Aan alles is te merken dat Joey een mooie dag heeft gehad en genoten heeft van de vele ontmoetingen. Ook vermeldenswaardig is nog dat Rob en Joey bij het naar huis gaan werden geëscorteerd door een 8-tal motoren, is dat een mooie afsluiting van een prachtige dag of niet?
De totale opbrengst voor Stichting Keep On Fighting N.A.H. komt uit op ruim
€ 7.500,00 waarvan € 3.035,00 uit de veiling en de overige opbrengst uit inschrijfgeld van de deelnemende teams, kleine sponsors en de omzet van deze fantastische dag.

361617939_626363169588214_8441244507850746072_n

We hopen iedereen volgend jaar weer, in goede gezondheid, terug te zien bij de 6e editie van dit toernooi. De datum hiervoor wordt weer vroegtijdig bekend gemaakt. Hou de berichtgeving tegen die tijd weer in de gaten.
Piet den Ouden