Keep on fighting benefiettoernooi 9 juli 2022

Nadat het 2 jaar, vanwege Corona, niet mogelijk was om het KOF toernooi te organiseren kon gelukkig dit jaar de 4e editie worden afgewerkt. Vanwege de installatie van een aantal kunstgrasvelden konden we dit keer niet terecht bij vv Hoogland maar waren we te gast bij vv Hooglanderveen. Ook een uitstekende locatie.
Nog even kort de reden waarom dit toernooi georganiseerd. In 2015 werd Joey Snijders getroffen door een hersenbloeding en sindsdien leeft hij met beperkingen. Tijdens de revalidatieperiode is het initiatief ontstaan om een stichting op te richten om geld in te zamelen voor een stabiele toekomst voor Joey en anderzijds om geld in te zamelen als aanvulling op de zorg voor Joey en aandacht vragen, en (financiële) hulp bieden, voor deze groep mensen die nog een groot deel van hun leven voor zich hebben. De stichting richt zich vooral op jongeren in de leeftijdscategorie van 25 – 35 jaar.

293305141_2228193707335791_4169314945200668186_n

Al ver voordat de eerste teams arriveren zijn de vrijwilligers bezig met het klaarzetten, en regelen, van alles om te zorgen dat we gereed zijn voor de aftrap. Rob Snijders heeft de touwtjes goed in handen en al veel voorwerk gedaan met het printen van wedstrijd- en uitslagen schema’s etc.

Er zijn 3 poules van 6 teams, 2 poules met recreatieve teams en 1 poule met prestatieteams. Alle teams spelen dus 5 wedstrijden en bij de recreatieve teams sluiten we af met een finale om tot een winnaar te komen. De wedstrijden in de prestatiepoule duren 25 minuten en die in de recreatieve poule 20 minuten en elk half uur begint de volgende wedstrijd.
Om te voetballen hebben we de ideale omstandigheden met af en toe zon en wolken en iets op de 20 graden. Om kwart voor 10 “trapt” Rob Snijders af met zijn welkomstwoord en een oproep tot respect voor elkaar.
Tevens geeft hij aandacht aan de sponsoren en de vele vrijwilligers die het mogelijk maken om deze dag te organiseren. Joey zelf is ook vanaf het begin aanwezig en je ziet dat hij geniet van alle bekenden en vrienden die hij ontmoet en spreekt. Ook dit is een belangrijke reden voor het houden van dit toernooi. Joey een fijne dag met vrienden en bekenden bezorgen.
Om exact 10.00uur gaat de bal rollen en met direct in de prestatie poule al een zeer doelpuntrijke wedstrijd als Klaas Vaak het team van Skillz United met 6 – 5 de baas is. Altijd weer bijzondere namen van teams op een dergelijk toernooi, zoals Goal Diggers, Klaas Vaak, Dewijntros.nl.
Al na enkele wedstrijden dienen de aanwezige hulptroepen van de EHBO en de fysio ondersteuning in actie te komen voor pleisters, vanwege blaren, en wat lichte spierverrekkingen. Gelukkig blijven grote blessures uit.
Rond 12.00uur is het tijd voor de lunchpakketten waarbij je al snel op ruim 200 pakketten komt met broodjes, fruit en drinken. Een hele logistieke operatie maar de vrijwilligers hebben het perfect geregeld en iedereen komt meer dan aan zijn trekken.
Ondertussen kunnen we een tussenbalans opmaken in de verschillende poules en zien we in de prestatiepoule dat HVC United op kop gaat zij hebben alle 3 hun wedstrijden gewonnen en worden op de hielen gezeten door Klaas Vaak. In poule A van de recreatieve teams wordt de dans geleid door All Stars met 7 punten en is het FC Salmari wat volgt met 6 punten. Tot slot in poule B van de recreatie teams is het SV Zeist wat de ranglijst aanvoert met 9 punten gevolgd door Dewijntros.nl met 6 punten.
In de pauze hebben we een gesprek met Deborah de Graaff speelster van de Goal Diggers een team wat vrijwel geheel uit vrouwen bestaat en gelieerd is aan IJsselmeervogels waar ook Joey nog heeft gespeeld. Helaas wordt ze geplaagd door een slepende blessure die ze 4 jaar geleden heeft opgelopen toen ze een tik op een pees bij haar enkel heeft gehad en die haar sindsdien parten speelt. Inmiddels speelt ze haar wedstrijden bij Eemdijk in een 30+ team in een 7 tegen 7 setting op een half veld. De toernooivorm van vandaag is dus heel herkenbaar voor haar. Ze geniet, samen met haar teamgenoten, erg van deze dag en vooral van de lach op het gezicht van Joey ten teken dat ook hij een topdag heeft. De blessure speelt haar zodanig parten vandaag dat ze inmiddels moet stoppen en het toernooi er helaas opzit voor haar.
Na de lunchpauze vervolgen we het toernooi en pakt Athletes in Action uit met de grootste uitslag van de dag met 11 – 0 winst tegen GAD. De meeste goals worden ook gescoord in dezelfde poule als De Zandmannetjes met 10 – 4 zegevieren over GAD.
Ondertussen genieten de vrije teams van de uitgebreide terras mogelijkheden die vv Hooglanderveen te bieden heeft. De service vanuit de kantine is voortreffelijk evenals de keuze mogelijkheden om iets te drinken of een andere versnapering te pakken. De sfeer zit er goed in en voor veel deelnemers is het ook een vorm van een reünie en zo zijn er veel mooie ontmoetingen en gesprekken.
Inmiddels gaan we richting de eindfase van de poule wedstrijden waarbij wedstrijd 4 in de prestatiepoule een soort finale lijkt te zijn als Klaas Vaak tegen HVC United speelt en beide teams de eerste 3 wedstrijden hebben gewonnen. Dat de teams gewaagd zijn aan elkaar blijkt ook uit het verloop van de wedstrijd. De ploegen geven elkaar weinig toe en de wedstrijd eindigt dan ook zoals deze begon in 0 – 0. HVC United pakt tenslotte de 1e plaats doordat Klaas Vaak in de laatste wedstrijd vrij onverwacht in een spectaculaire wedstrijd, met 6 – 7, het onderspit delft tegen Vrienden van de Show. In poule A wordt FC Salmari de winnaar met 13 punten en All Stars wordt 2e met 11 punten. In poule B is SV Zeist overtuigend winnaar met 15 punten gevolgd door Athletes in Action met 10 punten. De finale wordt dus SV Zeist tegen FC Salmari.
FC Salmari opent de wedstrijd spectaculair door binnen 30 seconden de openingstreffer te scoren. SV Zeist heeft even nodig om deze tegenslag te boven te komen maar komt daarna sterk terug en pakt het initiatief maar FC Salmari zet daar een stugge verdediging tegenover en ook de keeper verricht goed werk tussen de palen. SV Zeist blijft zoeken naar openingen en na een klein kwartier komt de ploeg langszij en staat het 1 – 1. SV Zeist blijft aandringen en krijgt enkele minuten voor tijd nog een goede mogelijkheid uit een vrije trap maar de keeper voorkomt een doelpunt met een uitstekende redding. In de allerlaatste minuut strandt SV Zeist nogmaals op de keeper zodat strafschoppen de beslissing moeten brengen. Hierbij heeft FC Salmari wat andere ideeën over de volgorde van het nemen van de strafschoppen dan de organisatie. Na wat heen en weer gepraat komen ze er toch niet uit zodat het uiteindelijk niet tot strafschoppen komt en SV Zeist automatisch de winnaar is bij de recreatieve teams.
Ondertussen heeft deejay Eric zijn muziek installatie opgetuigd en met aanstekelijke muziek zorgt hij voor nog meer sfeer en gezelligheid en het terras stroomt inmiddels vol.

292772892_2228193134002515_9204727499846484746_n

Nadat alle teams weer fris en fruitig zijn sluit Rob Snijders het toernooi af en geeft aan op een fantastische dag terug te kijken. Ook Joey heeft erg genoten van alle ontmoetingen en gesprekken met vrienden en bekenden. Vv Hooglanderveen wordt bedankt voor de gastvrijheid, support en service. En last but not least een woord van dank alle deelnemende teams aan dit toernooi, alle sponsoren en vrijwilligers. Allen zijn een onmisbare schakel in het geheel om deze dag tot een succes te maken. Hierna volgt de prijsuitreiking van de 1e prijs aan de winnaars.

Aansluitend volgt er nog een veiling van een groot aantal voetbalshirts waarbij ondermeer een aantal shirts van spelers van wereldklasse. Hiervoor is Tijmen Stuut als veilingmeester bereid om dit in goede banen te leiden waarbij hij de support heeft van deejay Eric. Er passeren onder meer shirts van Openda (Vitesse), FC Utrecht maar ook van Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels. Richting het einde gaan we naar de topshirts als er een gesigneerd shirt van het Nederlands Elftal voorbij komt maar ook een shirt van cultclub FC Union Berlin uit Duitsland. De onbetwiste toppers zijn een gesigneerd shirt van Donny van der Beek uit zijn Ajax periode wat voor € 280 aan de man wordt gebracht. Daarna volgt nog het echte klapstuk met een ingelijst, en gesigneerd, shirt van Dennis Bergkamp uit zijn tijd dat hij bij Arsenal speelde. Het ingelijste shirt komt uit zijn laatste wedstrijd in Londen. De nieuwe eigenaar legt er € 550 voor op tafel. Het totaal van de veiling komt hiermee uit op ruim € 2.000. Samen met het inschrijfgeld en andere inkomsten komt de stichting uit op een prachtige opbrengst.
Onder het genot van een drankje, goede gesprekken en de prima muziek van deejay Eric wordt het feestje nog even doorgezet en kunnen we terugkijken op een prachtige dag voor Joey en de Stichting.
We hopen iedereen volgend jaar weer, in goede gezindheid, terug te zien op het lustrum KOF toernooi. De datum hiervoor is in principe 2 juli 2023. Hou de berichtgeving in de gaten.
Piet den Ouden