Het traject na het ongeluk

15 februari 2015, in de avond, werd Joey in kritieke toestand naar het  UMC te Utrecht gebracht.

Op 16 februari 2015 werd besloten door de doktoren dat Joey’s schedel voor de helft moest worden gelicht, omdat de druk in zijn hoofd te groot werd. Na weken in coma te hebben gelegen in het UMC op de afdeling Intensive Care werd hij overgeplaatst naar de afdeling Medium Care waar hij in laag bewustzijn kwam.

13 april 2015 werd Joey overgeplaatst naar De Parkgraaf te Utrecht, in het centrum “revalidatie en herstel” omdat er geen plaats was in Nederland bij de 3 betreffende comacentra. Daar kreeg hij een behandeling die gericht is op mensen die te maken hebben met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel.)

Er werd in De Parkgraaf voor Joey een apart programma in elkaar gezet, in overleg met Henk Eilander, wat hem alvast op weg zou kunnen helpen totdat er een plaats was in een Comacentrum. Daar zouden ze hem het speciale programma  aanbieden voor mensen met NAH.

24 juni 2015 moest Joey weer terug  naar het UMC omdat de botlap teruggeplaatst zou worden. Daar heeft hij een week gelegen en in de tussentijd kregen we te horen dat er plaats was bij de Zonnehuisgroep Noord te Zuidhorn.

Op 01 juli 2015 werd Joey naar Zonnehuisgroep Noord in Zuidhorn overgebracht waar eindelijk de echte revalidatie op gebied van NAH kon beginnen. Hierbij zou een bepaald programma leidend zijn. Nadat er 4 weken waren verstreken werd er door de artsen in Zuidhorn bevestigd dat Joey uit laag bewustzijn was gekomen. Na 3 maanden en 12 dagen van behandelingen kon Joey overgeplaatst worden naar een revalidatiecentrum.

Op 12 oktober 2015 werd Joey overgeplaatst naar het revalidatie centrum De Hoogstraat in Utrecht. Daar aangekomen werden de behandelingen veel intensiever en ging Joey erg vooruit in zijn revalidatie. Op dit moment maakt hij nog steeds kleine stapjes vooruit en weten we nu nog niet wat er de aankomende weken gaat gebeuren of waar hij heen moet m.b.t. zijn verdere herstel.

Tot onze verbazing is zijn ontslagdatum bepaald op 28 maart 2016, zoals het er nu naar uitziet. Dit komt omdat de Revalidatiearts vindt dat Joey niet zelfstandig thuis kan wonen in de toekomst!!!! Dat kan en mag natuurlijk niet gebeuren omdat de revalidatie dan veel minder wordt en de financiële mogelijkheden te beperkt zijn om het optimaal te laten verlopen.

Vandaar dat er een Stichting is opgericht om dit allemaal te bekostigen. Daarnaast is de stichting ook opgezet om de vergeten groep met hersenletsel tussen de 25 en 35 jaar te gaan helpen en te ondersteunen.