Zesde week Joey in Amerika

Na weer een fijn weekend moesten we om 09.15 aanwezig zijn voor Physical Therapie. Joey moest veel staan en weer zitten om zijn benen te trainen en houding te verbeteren. Na een pittig uurtje trainen moest hij naar ABT O.T. Daar kreeg hij elektrodes op zijn rug, armen en benen geplaatst om hem zijn rechte houding te laten trainen. Vervolgens Exercise therapie waarin hij meerdere oefeningen onderging mbt zijn evenwicht en motoriek. Na deze zware ochtend kreeg hij de middag vrij om wat bij te komen.
Dinsdag als eerste naar ABT PT- FES strengt. Om 10.00 starten we daarmee. Op zijn staan en zit functie werdt de nadruk gelegd en je merkt dat hij er wat minder problemen mee heeft. Na deze sessie hadden we 2 uur vrij en dat vind hij niet prettig. Was ook te merken bij Speech therapie. Dat liep voor geen meter. Na deze therapie kreeg hij Recreation en dat vind hij wel leuk. Beetje jammer deze therapiedag, want het liep gewoon niet.  Maar goed naar het appartement terug. Morgen weer een nieuwe dag/uitdaging.
Woensdag startten we om 09.15 met speech therapie.
Nadat hij klaar was werdt zijn brace omgedaan en moeten we bekijken of hij goed gemaakt is.
Na de lunch kreeg hij O.T. Daar weer met zijn hand en arm bezig geweest alleen nu moest hij erbij staan. Ging best goed. Daarna eindelijk in de Locomat. Dat is een machine die het lopen aanstuurt. We waren erg benieuwd hoe dat zou gaan. Het duurt al een half uur voordat alles is gemonteerd op zijn lichaam en hoe het apparaat moet worden ingesteld voordat je kan starten. Het apparaat is klaar en Joey ging lopen op een loopband. Het ging best wel lekker maar af en toe vergat/kon hij zijn rechterbeen niet hoog genoeg optillen. Toch liep hij door maar hij had wel even last. Het filmpje hiervan komt later dan wijst het vanzelf. Nadat hij 40 minuten had gelopen, aangestuurd door de computer, was hij best moe. Hij werdt er uit gehaald en we gingen voldaan naar het Shepherd Center naar ons appartement. Weer lekker eten en rusten voor morgen.
Donderdag ochtend moesten we weer om 09.15 starten met O.T. Hij moest een 20 tal potjes en flesjes oppakken met zijn rechterhand (met hulp) en weer laten vallen in een bak. Toen hij klaar was moest hij naar zijn favoriete onderdeel, Physical Therapie met Sara. Ze gaf huiswerk mee dat we hem in de avond 20 x moesten laten gaan staan en weer zitten. Dan moest zijn stand van zijn lichaam ook nog recht zijn. Na een uur ging hij naar music therapie. Allerlei liedjes en spreuken werden uit de kast gehaald. Na de lunch naar Recreation Therapie waar hij weer los ging met diverse spellen. Om 14.00 reden we terug naar het appartement, maar eerst boodschappen doen bij de Publix. In de avond hebben we zijn huiswerk gedaan waarin hij zich 25x zelf optrok en ging staan en daarna weer gaan zitten. Ging erg goed.
De volgende dag alweer vrijdag, de laatste dag van week 6.
09.15 moest Joey aan de bak met O.T. Strenght. Weer met hulp van elektroden zodat het iets gemakkelijker ging. Na 1 uur even pauze waarna hij naar Basics Gym moest waarin hij met zijn armen en benen 1 uur moest fietsen. Na de lunch naar Speech Therapie waarin weer veel zinnen en woorden werden geoefend. Als laatste weer naar Physical Therapie waarin zijn balans centraal stond. Ditmaal met een andere therapeute. We zijn best tevreden met wat het allemaal gebracht heeft. Het zijn geen grote stappen maar er zit nog steeds verbetering in. Het is niet zo dat er wonderen kunnen worden verricht in 8 weken, maar er zijn weer kleine stapjes gezet. Nu lekker genieten van het weekend en gaan we zien wat het weer allemaal brengt de aankomende week. Groetjes uit Amerika.

Nieuwsarchief

Sta op stoel

Update Joey

Update Joey Snijders