4e week in Amerika. (Op de helft)

Na een fijn weekend met zijn vieren moesten we weer naar het “werk”.
Op maandag om 10 uur aan de bak. 1 op de agenda recreation. Aansluitend
O.T. Hij moest veel rekken en ballen op een rek leggen. Vastpakken en loslaten met zijn rechterhand. Ik moet zeggen dat hij dit redelijk deed. De verkramping werd minder. Tussendoor rekoefeningen. Reena was best wel tevreden en dat zegt wat als zij dat vindt!! direct door naar Speech therapie waarin hij moest leren om vanuit de voorkant het midden en van achteruit zijn mond te praten. Hij moet eraan denken om luid te spreken en zijn ademhaling te regelen. Afgesproken dat hij volgende week met een groep gaat meedoen. Als laatste naar Physical Therapie. Daar aangekomen stond Erica al te wachten en ging zij aan de slag met zijn balans. Rechtop staan en naar links en rechts bewegen met zijn heupen. Daarna naar huis, eten en lekker tv kijken.
De volgende dag bleek niet Joey zijn dag te zijn. Dit kwam ook omdat er veel tijd tussen de therapieën in zat. Hij was dwars en wilde weinig. Zo een dag kan er ook natuurlijk tussen zitten.
Toch alle therapieën gedaan maar zal er niet teveel over zeggen. Tussendoor was ik even met Dave naar de Target gegaan, een groot warenhuis. Je kijkt je ogen uit. Aan het einde van de middag teruggegaan naar het Shepherd Center.
Woensdagochtend eerst met Dave boodschappen gedaan en om 10.45 moesten we weer naar Recreation therapie. Hij had het prima naar zijn zin en ging met andere patiënten diverse spellen doen. Na de lunch moest hij om half 1 naar O.T. Reena de fysiotherapeute ging met zijn arm aan de slag. Hij moest de dop van een fles opendraaien met zijn rechterhand wat een hele uitdaging was. Na fysio gingen we naar huis en hebben Ajax gevolgd tegen Manchester. Jammer voor het nederlandse voetbal dat ze verloren hebben.
S’avonds zijn we gaan eten bij Longhorn Steaks waar de T.Bone steaks van een aardig formaat zijn . Dave bestelde een aardige Hamburger op zijn Amerikaans.
Donderdag als eerste zijn gips eraf, nog 1 x wordt er nieuw gips omgezet daarna krijgt hij een brace. Nadat dit gebeurt was moest hij naar Recreation samen met Dave. Ze gingen op de Wi. Als laatste naar O.T. voor zijn arm/hand. Die ging weer in een machine om hem los te maken, lekker warm en een heerlijke massage. Hij viel zelfs in slaap. Daarna oefeningen met zijn duim en zijn vingers gedaan. Toen we klaar waren gingen we op weg naar een shooting ranch. Dave wilde het schieten meemaken en ervaren.
Nou het was fantastisch maar ook een vreemde ervaring dat je zo maar wapens kan kopen en niet de minste. Na de instructie kon hij de baan op. Na afloop kreeg hij complimenten, en dat voor de eerste keer. En ik moet zeggen, het was erg bijzonder om mee te maken. Om 17.30 kwamen we thuis en gingen we eten. Daarna natuurlijk weer spelletjes gespeeld.
Vrijdag de laatste dag van Dave in Amerika. Het zou bij voorbaat een lange dag worden met veel therapie en natuurlijk het wegbrengen van Dave naar de luchthaven Hartsfield Int. Het zou erg druk zijn omdat het maandag Memorial Day is in Amerika en dan is iedereen vrij. Dus een lang weekend met vele files, en in Amerika zijn dat geen kleintjes!! Maar goed de dagindeling; Om 09.15 moest Joey al aan de bak met O.T. Dave bleef thuis om zijn koffer in te pakken en zich voor te bereiden op de lange reis terug.
Joey werd onder handen genomen door Reena m.b.t. zijn rechterhand en zijn arm. Fietsen met zijn armen was goed gegaan. Na 50 minuten moest hij naar Gym waarin hij ging fietsen met zijn benen en armen tegelijk wat erg zwaar was maar hij gaf niet op. Als laatste moest hij naar Physical therapie waarin hij buikspieren oefeningen ging doen met de hond als toeschouwer. Daarvoor had ik Dave opgehaald, die hem coachte voordat hij weer terugging naar Nederland. Tussendoor namen we ook afscheid van Rosa en haar ouders, Jet en Mark, die 6 maanden in Amerika waren geweest voor behandeling van Rosa. Hierna was hij klaar en moesten we Dave naar de luchthaven brengen en de auto omruilen. Dave ging inchecken en daarna afscheid nemen, blijft altijd moeilijk . Na het uitzwaaien moesten we de auto nog voor 4 weken verlengen, even zoeken waar het was en na 10 minuten rijden waren we ter plaatse, handtekening gezet en op weg naar het appartement .
Vanmorgen berichtje dat Dave weer veilig geland was. Nu is het weekend, wel vanavond Quirine nog ophalen van het vliegveld die ook een aantal dagen langs komt! Lieve groet uit Amerika

Nieuwsarchief

Update Joey Snijders

Sta op stoel

Update Joey