Laatste blog van Amerika

Hier de laatste blog van Amerika, de film volgt nog.

8e en laatste week Joey in Amerika.
Om 10.00 aan de slag met O.T. Achter de machine moest Joey met zijn rechterhand weer allerlei opdrachten uitvoeren. Spelenderwijs ging hij de spelletjes af waarbij hij erg veel
handelingen moest doen. Ook weer met behulp van elektrodes. Daarna moest hij wachten zodat we maar gingen lunchen. Na de lunch Speech therapie waar bij we samen met Any bepaalde klanken moesten doen. Eigenlijk oefeningen voor als we in Nederland zijn. Zelfs ik had er wat aan?. Toen we klaar waren moesten we direct door naar Physical Therapie. Erica ging aan de slag met staan en zitten, en later met spieroefeningen mbt zijn hamstrings. Ook daar kwamen de elektrodes aan te pas om de spieren te activeren. Joey moest aardig aan de bak maar deed het er goed. Toen hij klaar was met de therapie zijn we terug gereden naar het Shepherd.
Dinsdag om 09.15 aanwezig zijn voor de Exercise Specialiste. Eerst even een laatste gesprekje met Dr. Fadia over Joey. We namen alvast afscheid van haar wat erg warm overkwam. Daarna moest hij fietsen olv Ely. Dat ging prima en hij deed enorm zijn best. Weet niet of het door haar kwam?.
Om 10.45 door naar O.T. Daar kregen we van Reena allerlei oefeningen die hij in Nederland moest gaan toepassen. Op film gezet zodat wij en de fysiotherapeuten weten waar we op moeten gaan letten.
Na de lunch naar zijn favoriete onderdeel Recreation Therapy.
Na weer wat spellen te hebben gewonnen kwam hij lachend naar buiten.
Om 14.00 kwam het zwaarste onderdeel ABT PT – Lokomat.
Moet eerlijk zeggen dat het erg goed beviel zoals Joey daarmee bezig was. Ook de verschillende therapeuten keken toe om te zien hoe hij het zou doen en moedigden hem aan. Nou ik moet zeggen “klasse Joey” alles ging met veel plezier en met veel inzet ondanks dat het erg zwaar was. Zelfs toen je stuk zat en wilde stoppen ging je door, wel met de aanmoedigingen van je vader en moeder, (derde colonne). Maar je maakte het af.
Toen je in de auto ging wilde je zo snel mogelijk naar het Shepherd. Eten, rusten uitkijken naar morgen.
De volgende ochtend moesten we om 09.15 aanwezig zijn voor O.T. bij Reena. Natuurlijk weer met zijn armen en hand diverse handelingen en oefeningen doornemen die in Nederland toegepast moeten worden. Sylvia deed de oefeningen na omdat ik erg last had van mijn schouder/arm. Waarschijnlijk een ontsteking.
Om 10.45 naar Music Therapie van Thomas. Weer allerlei muziekstukken aanhoren en zijn uitspraak in de liedjes verbeteren.
Na de lunch naar Physical Therapie. Voordat we gingen namen we afscheid van Erica. Moet zeggen 1 van de betere op gebied van houding en lopen. Was een warm afscheid.
Sara ging daarna met Joey aan de slag en ja hoor gelijk weer proberen met lopen. Ze halen alles uit de kast deze week en willen hem zo goed mogelijk terug sturen. Ze zien gewoon potentie in hem. Na deze therapie gingen we naar huis en morgen de op 1 na laatste dag bikkelen met een aardig zwaar programma van 09.00 tot 16.00.
Als eerste om 09.15 naar Recreation Therapy. De laatste keer met Bridget spelen, hij vond dat altijd heel prettig. Ook Bridget had wel een beetje moeite dat het de laatste keer was.
Om 10.45 gingen we naar Speech Therapie met Any. Daar gaan we morgen ook nog heen dus deze keer was het nog gewoon bikkelen voor hem.
Na de lunch weer naar O.T waarbij Reena weer diverse oefeningen uit ging leggen en ging voordoen.
Om 14.00 naar Physical Therapie waarbij hij zijn houding moest verbeteren. Ondanks de meerdere therapieën deze dag ging Sara er weer vol tegen aan. We kregen veel input en voorbeelden hoe we in Nederland verder moesten met de therapie voor Joey en Joey moest alle oefeningen ondergaan?.
Sara was erg tevreden met het resultaat en vond het jammer dat ze niet verder kon werken met hem. Als laatste, dat is hier heel gewoon, de Case Management-Discharge meeting met de Case Manager Therasita over de tijd die we gehad hebben mbt de therapieën en de omgang met de therapeuten. Ook of ze alle verwachtingen/goals hadden gehaald. Na het gesprek, wat erg goed was van beide partijen , werd er veel tevredenheid uitgesproken. Na het gesprek gingen we richting Shepherd.
Vrijdag de 23e. 41 jaar getrouwd, afscheid nemen van de mensen, maar eerst nog even therapie???.
Om 08.30 gewoon aan de slag met O.T. Reena zette nog even de puntjes op de I en Joey moest gewoon aan de bak.
Nadat hij de laatste therapie had gehad van Reena op naar OBT PT – FES strength van René. Opstaan en zitten was het credo en hij werdt nog flink aangepakt. Na deze sessie even rust.
Om 10.45 naar Basic Therapy met Mary-Ashley en de hond Barbosa.

Toen het moment wat Joey niet zo leuk vind, het Amerikaanse afscheid. Alle therapeuten en medewerkers zongen hem toe.
Hartverwarmend en uniek???.

Na dit spektakel als laatste naar Speech Therapie. Gewoon nog even de laatste therapie voor hem en dan zit het er op.
8 weken heeft hij gebikkeld, met ups en downs, maar wat zijn wij trots op hem??.
Het laatste ritje naar het Shepherd.
Lekker eten, rusten en tevreden gaan slapen. Morgen lekker uitslapen, appartement schoonmaken, koffers inpakken, Auto inleveren en “Nederland here we come”
Als ik thuis kom maak ik een totaal verhaal over hoe we het hebben ervaren en zal ik het plaatsen. Bedankt voor jullie medeleven en berichtjes, we hopen dat we jullie op de hoogte hebben gehouden met onze verhalen. Groetjes???

Nieuwsarchief

Update Joey Snijders

Sta op stoel

Update Joey