5e week in Amerika

Maandag vrij ivm Memorial Day in Amerika. Dan heeft heel Amerika vrij ivm het herdenken van de slachtoffers en het eren van de veteranen. Wat een respect hebben ze hier voor deze mensen???. In het Shepherd Center kwamen mensen binnen die een mars hadden gelopen van 7 dagen, ze werden groots binnengehaald.
Maar goed, Joey moest weer volop aan de bak. Om 09.15 starte hij met O.T strengt. Met behulp van elektrodes moest hij gaan staan, zitten en zijn romp controleren. Met 2 dames tegelijk, René en Megan, werd hij gelijk goed aangepakt. Hierna op weg naar OBT-AT. Dit ging onder leiding van Susan. Hij ging met zijn rechterarm in een apparaat waarmee hij bepaalde handelingen moest doen. Een soort spel. Dat is erg zwaar omdat hij dan moet denken en bewegingen maken met zijn arm en hand. Na dit weer te hebben gehad, wat ontspanning. Hij ging naar Recreation therapie. Met meerdere patiënten spellen spelen voor de lunch. Ook barste er een noodweer los, eindelijk een beetje Nederlands.??
Na de lunch Physical Therapie en gaat hij weer proberen te staan.
De medicijnen kwa ontspanning beginnen goed te werken.
als laatste naar Music therapie bij Thomas. Die probeert Nederlands te spreken dus dat is lachen geblazen, zeker de zinnen met een G. Veel favoriete liedjes die Joey kent, maar elk met een doel m.b.t. het praten.
Heel tevreden naar het appartement terug maar wel erg moe. Lekker eten en rust pakken voor de volgende dag, was erg zwaar vandaag??.
Woensdag om 13.15 aanwezig zijn. Beginnen met O.T. gegeven door Reena. Zijn rechterarm werd weer onder handen genomen. Hij moest diverse flessen oppakken en weer neerzetten. Ook moest hij een fles water maar zijn mond brengen om te drinken. Best wel moeilijk en zwaar ook al lijkt het voor ons erg gemakkelijk. Dit is om hem de gewone dingen weer aan te leren. Door naar Physical therapie waarin zijn heupen centraal stonden. Hij moest zijn heupen van links naar rechts bewegen en ook zijn arm omhoog brengen maar wel recht blijven zitten. Dat werd begeleid door 3 man die afzonderlijk van elkaar op diverse verrichtingen letten. Hierna naar Recreation Therapie waar hij domino op zijn Amerikaans ging spelen. En wie won er?????? Raad maar!!!
Om 16.00 reden we terug naar ons appartement waar we nog even van de zon gingen genieten. Daarna beneden in het restaurant weer lekker gegeten. Morgen gaat het gips er af en wordt er een brace aangemeten. Ook krijgt hij ervoor en erna weer 4 soorten therapie, dus een drukke dag.
Donderdag om 10.00 aanwezig zijn. Als 1e Speech therapie waar hij plaatjes moest herkennen en proberen te zeggen wat het was. Ook moest hij korte zinnen proberen te zeggen. Na deze therapie ging zijn gips eraf en werdt er een mal gemaakt. Later in de middag wordt er een brace aangemeten die dinsdag klaar zal zijn. Om 13.15 gingen we naar O.T. Dat dachten we, maar ze hadden wat anders in gedachten. Hij moest mee om boodschappen te doen en wat te gaan drinken!! Hij dacht erg leuk maar alles moest met zijn rechterhand??. Dus gewoon therapie. Bij terugkomst naar Recreation Therapie waarin hij met anderen spellen ging spelen. Als laatste het opmeten van zijn brace.
Om 16.00 richting appartement om te rusten en te eten.
In de avond snooker gespeeld.
Vrijdag om 09.15 O.T. Reena ging met hem een spel op de computer spelen waarmee hij beide armen moest gebruiken. Daarna werd zijn voorlopige brace geprobeerd en die mocht hij ook gelijk omhouden . Vervolgens Basics A.M. Daar kreeg hij een nieuwe therapeute waar hij duidelijk aan moest wennen. Om 11:30 lunchtijd voordat hij om 12.30 naar Speech therapie gaat.
Daarna even pauze en als laatste naar Exercise . Na deze sessie naar huis eten en gaan genieten van het weekend. Groetjes??????

Nieuwsarchief

Sta op stoel

Update Joey

Update Joey Snijders