De 3e week in Amerika.

Maandag 15-5 tem vrijdag 19-5.
Om 10.30 op maandag, moesten we er op tijd zijn voor Physical therapie. Erica nam hem meteen weer ouderwets onder handen. Hij moest eerst zijn balans en zijn houding trainen. Toen dat gedaan was ging hij staan in een soort tafel. Daarin moest hij de stand van beide benen goed zetten. Daarna gingen ze stap voor stap loopoefeningen doen met de nadruk op zijn rechterbovenbeen. Hij moest zijn been optillen en de beweging van lopen nabootsen. Het ging best goed ook al was het erg zwaar voor hem. Het is ook nog 34 graden dus dat hielp ook niet zo mee?. Toen OT therapie. Zijn rechterarm ging in een machine met warm vermalen corn dit is een massage voor zijn hand en vingers. Ik heb het ook gedaan en dat voelde erg prettig. Daarna speech therapie en bewegingstherapie. De hond was er ook weer bij, alleen lag hij meer te slapen dan dat hij wat deed.
Op dinsdag starten we om 12.30. Als eerste ging hij naar Recreation Therapy waarin hij met de WI spelletjes speelde, o.a. Schieten. Daarna het wekelijkse gesprek met Dr. Fadia over de stand van zaken. Toen we daar waren geweest kreeg hij ABT OT voor zijn rechterarm en been. Hij ging in een apparaat waarin hij diverse handelingen moest doen. Toen dat klaar was nog naar Erica voor Physical Therapie waarin hij zijn staande houding moest trainen en weer wat oefeningen voor zijn bovenbeen. Na een vermoeiende en warme dag, 34 graden weer naar huis om 16.00.
Woensdag starte we met OT voor zijn rechterarm en zijn schouders. Het zou een lange dag worden met 5 soorten therapie!! Bij O.T moest hij proberen een shirt aan te trekken, dat lukte aardig. Als huiswerk moeten we dat meer oefenen. De hond hielp later mee om een bal te pakken. De bal moest hij loslaten zodat Barbosa hem kon pakken. Marley zou de bal nooit meer teruggeven maar deze deed het wel.?verder kreeg hij weer normale oefeningen met zijn hand/arm. Na de pauze Speech Therapie en Recreation therapie. Daar aangekomen ging hij domino spelen tegen een andere patiënt. Het werd hem uitgelegd en ze gingen spelen. Daarna ABT-FES strength.
Hij moest steeds staan en zitten om zijn hamstring te trainen onder begeleiding van electro impulsen. Erg zwaar voor hem maar 5 setjes van 5 gingen hem redelijk af. De coördinatie was wat moeilijker. Na 3 kwartier als laatste naar muziektherapie. Appeltje eitje voor hem en hij zong de hele kamer bij elkaar?.
Na een zware dag op naar ons appartement? met in ons hoofd dat Dave morgen ons gezin compleet maakt in Amerika.
Donderdag begonnen we om 12.30 met O.T. Dit weer voor de therapie aan zijn rechterarm en zijn transfer naar de stoel. Hij ging met zijn armen fietsen in een apparaat en hij deed het best wel lekker. Na 3 kwartier moest hij naar Recreation waar hij allerlei oefeningen/spelletjes deed. Na deze therapie ging het oude gips er weer af, stand van enkel werdt bijgesteld en het nieuwe gips ging er weer om. De stand van zijn enkele is bijna normaal!!
Als laatste kreeg hij muziektherapie waarin hij weer aardige liedjes zong en zijn uitspraken oefende. We gingen naar het appartement, rusten en eten, en dan eindelijk Dave ophalen van het vliegveld . ???. Om 22.05 kwam hij uit de gate waar ik zat te wachten met Miranda, woont al 15 jaar in Atlanta, die mij naar de luchthaven reed en weer terug, omdat het voor mij de eerste keer was en ik de weg nog niet wist. Zelfs in Amerika krijgen we hulp wat we natuurlijk erg waarderen.
Bij “thuiskomst” was Joey nog wakker en hij verwelkomde zijn broer op een fantastisch manier.
Vrijdagochtend met zijn vieren zitten ontbijten. Dave had geen last van jetlag dus hem na het eten alles laten zien in het Shepherd Center. Mooi om mijn gezin weer bij elkaar te hebben.
Om 12.30 moesten we weer aan de bak. Hij begon met O.T. Daar mocht hij eerst proberen om kleren op te hangen met zijn rechterarm. Daarna gingen we proberen om door middel van een stok elkaar weg te duwen. Dat deed hij met Dave die direct betrokken werdt bij de revalidatie. Nadat dit was gedaan moesten we naar P.T. (Physical Therapie). Daar kreeg hij weer allerlei dingen om zijn stabiliteit te trainen. Als laatste Recreation . Een vruchtbare week weer met veel therapie. Maar nu is het weekend en gaan we genieten van ons gezin en Atlanta bekijken. Groetjes van de familie Snijders

Nieuwsarchief

Sta op stoel

Update Joey

Update Joey Snijders