Update van de tweede week in Amerika.

Maandag 8 mei tem vrijdag 12 mei.18556170_791534451001731_7438474747669438259_n

Maandag starten we om 10.00 met de therapie. Eerst kreeg hij spraaktherapie waarin ook zijn tong werdt getest of hij een slappe spier had, motoriek, of dat het te maken had met afasie. Volgens de therapeuten heeft het te maken met zijn motoriek. Daarna kreeg hij voor zijn rechterarm electro impulsen om zijn spieren te laten ontspannen. Toen hij klaar was werd zijn rechter onderbeen in het gips gezet om de stand van zijn enkel te verbeteren. Verder kregen we een gesprek mbt groepstherapie en wat hij leuk vond om te doen. Complimenten ook voor mijn vrouw Sylvia die ons met de taal overal doorheen loodst. Om 15.00 kregen we een gesprek of hij mocht blijven en ja hoor het mocht gelukkig. Ze hadden gezien dat hij best wel wat vooruitgang kon boeken waar ze dus mee aan de gang zouden gaan. Wij waren erg opgelucht en blij natuurlijk.

Morgen weer verder met therapie, nu lekker uitrusten en eten.

Dinsdag kwamen we om 10.30 weer aan voor de therapie. Eerst kreeg hij OT dat is Occupational therapie voor zijn arm/hand/schouder. Erg interessant om te zien.

Na de pauze kreeg hij Recreation therapy waarin we verschillende kaartspellen gingen spelen waarin hij natuurlijk weer won. Verder nog speech en fysio. Aardig moe gingen we op weg naar huis om wat bij te komen. Na het eten wat gechat en vroeg het bedje in. woensdag om 10.00 naar de Exercise Specialiste. Samen met de hond Barbose ging hij diverse oefeningen doen waarin zijn buikspieren centraal stonden. Dat vond hij natuurlijk fantastisch en hij genoot volop.

Een nieuwe variant kreeg Joey bij de volgende therapie. Hij moest staan en zijn houding beter laten functioneren. Dat ging prima, daarna moest hij in een apparaat vanuit zijn stoel gaan staan en weer zitten wat niet zo lekker ging. Ook kwam zijn knie vast te zitten wat erg pijn deed en waardoor hij wat overstuur raakte. Na een paar minuten ging dat weer wat beter. Daarna kreeg hij electro impuls op zijn rechterbeen waardoor hij makkelijker zou gaan staan. Dat lukte gedeeltelijk maar hij werd wat moe. Na nog 10x opstaan en zitten was hij op, niet zo gek.

Nu naar speech therapie en dan zit een lange dag er op. Naar ons appartement en rusten. Morgen weer een dag.

Donderdag moesten we pas om 12.30 aanwezig zijn voor recreation therapie. Hij ging bowlen met de Wi dat ging redelijk. Sylvia aanwezig als aandachtig toeschouwer. Daarna kreeg hij muziektherapie van Thomas. Dat ging goed, zeker met sommige uitspraken van liedjes in het Engels. Hij vond dat ook erg leuk ook al moest hij steeds herhalingen doen met zijn mond om sommige letters uit te spreken. Om 14.00 gingen we naar OT waarin er volop werdt gewerkt aan zijn rechterarm. Centraal stond het bewegen in opwaartse richting.

Om 15.00 werdt het gips eraf gehaald en werd er nieuw gips gezet. De enkelstand was 10 graden verbeterd wat 50 % winst betekende, volgende week donderdag gaat het er weer af. Om 15.40 konden we terug rijden naar ons appartement.

Vrijdag moesten we om 09.45 er zijn mbt een afspraak met de case manager. Gewoon even bijpraten. Om 10.00 moest hij weer aan de bak met Physical therapie onder leiding van Erica. Een hele goede therapeute, erg streng maar ook erg lief. Hij moest proberen om op zijn knieën te gaan zitten en vanuit die stand zijn balans te vinden en zakjes in een emmer gooien. Voor zijn motoriek en balans. Daarna ging hij met het green team eten bij een pizza tent met de therapeuten en andere patiënten. Dit om het functioneren te zien buiten het centrum om. Wij konden ook even wat eten en gelijk boodschappen doen. Om 13.15 kwamen ze terug en moest hij gelijk weer naar O.T. (Occupational Therapie) daar werd zijn rechterarm weer onder handen genomen en kregen we nieuw huiswerk mee voor het weekend. Want ook dan gaat het gewoon door.

De 2e week zat er op, weer veel gezien en gedaan, ups en downs gehad maar we blijven positief. We gaan genieten van het weekeind met lekker weer. Maandag een nieuwe week met op donderdag de komst van onze oudste zoon Dave. Ons gezin is dan weer even compleet. Hier kijken we naar uit. Groetjes familie Snijders vanuit Amerika

Nieuwsarchief

Sta op stoel

Update Joey

Update Joey Snijders