Joey Snijders in Amerika

1Maandag 1 mei tem vrijdag 5 mei.
De 1e 2 dagen werden we gebracht door de chauffeur van het Shepherd Center, Clifford, wat erg prettig was om nog even aan het verkeer hier te kunnen wennen. Atlanta is een grote stad met 6,6 miljoen mensen.
Aangekomen op Shepherd Pathways tekenden we in en was het wachten op de therapie. De therapie ging met veel aandacht voor zijn rechterkant.¬†Veel testjes gedaan en uiteindelijk bleek dat zijn spieren erg strak staan waardoor hij erg verkrampt over komt. Simpele dingen als zijn houding met opstaan, de pijn aan zijn voeten/tenen, getest op zijn afasie, en natuurlijk zijn mogelijkheden. Al met al de conclusie dat hij voor de rechterkant medicijnen nodig heeft om te ontspannen. Ook moet de stand van zijn rechter enkel anders worden en moeten zijn spieren ontspannen. Hij wordt dus maandag in het gips gezet om dat voor elkaar te krijgen. Ook kregen we “huiswerk” mee voor zijn rechterarm. Verder functioneerde Joey met een kromme rug ipv met een rechte rug. Ook werd duidelijk dat er veel pijngevoel in de vingertoppen zat van zijn rechterhand. Hele simpele zaken die geconstateerd werden waardoor hij niet kon functioneren. Woensdag zijn we zelf gaan rijden met de auto en dat ging goed dus vanaf nu moeten we het zelf doen. Ook de boodschappen doen we met de auto omdat de afstanden hier wat groter zijn en Atlanta heuvelachtig is.
Joey slaat zich er goed doorheen ondanks dat hij wel wat faalangst heeft. Maar de therapeuten gaan daar fantastisch mee om. Nee de eerste week was erg spannend. Veel mooie dingen gezien, simpele dingen, die Joey een betere basis geeft om de therapie goed te kunnen volgen.


We hebben elke dag contact met onze oudste zoon, Dave, wat erg prettig is en ons erg goed doet.
Nu weekend vieren, wat rust nemen en maandag weer volle bak met een nieuw druk schema. Wordt vervolgd.

Nieuwsarchief

Update Joey Snijders

Sta op stoel

Update Joey